Archivistiek B

Archivistiek B

Je wilt werken in een moderne omgeving met archieven, informatie en documenten. Je zoekt een praktijkberichte hbo-opleiding, dan is de HBO bacheloropleiding Media, Informatie en Communicatie (MIC) bij de Hogeschool van Amsterdam (HvA) een goede keuze.

Na een breed eerste studiejaar, kies je in het tweede jaar voor het afstudeerprofiel Informatie & Media (IM). Archivistiek is een specialisatie binnen het afstudeerprofiel IM. Als je binnen de opleiding kiest voor de archiefroute, dan sluit je de opleiding af met twee diploma's: de bachelor Media, Informatie en Communicatie Ún het diploma Archivistiek B.

De specialisatie bestaat uit het afstudeerprofiel IM met de minor Archieven + archiefstage in derde jaar + afstudeerscriptie met een archivistisch onderwerp in het vierde jaar.

De opleiding Media, Informatie en Communicatie (Informatie en Media) heeft een deeltijdopleiding op de vrijdag. De studieduur is afhankelijk van tijdsinzet van de student en de competenties die een student elders heeft verworven.

De Reinwardt Academie biedt in samenwerking met de Hogeschool van Amsterdam de mogelijkheid het diploma Archivistiek B te behalen binnen de bacheloropleiding Cultureel Erfgoed. De studenten volgen de gezamenlijke minor Archieven.

Meer informatie over het beroepsperspectief van de archivaris: